9/9/2024 Οδηγίες για τη Βιβλιοθήκη του ΕΚΠΑ


update 9/9/2024:

Την παρακάτω «Αίτηση Νέου Λογαριασμού» που θα βγάλει το σύστημα, θα πρέπει, μετά τη συμπλήρωση των στοιχείων τους, οι μεταπτυχιακοί φοιτητές να την προωθούν στη Διεύθυνση Βιβλιοθήκης (dibib@lib.uoa.gr) προκειμένου να μπαίνει ψηφιακή υπογραφή. Στη συνέχεια θα τους επιστρέφεται προκειμένου να την καταθέσουν (ολοκλήρωση υποβολής) και να ακολουθήσει ο σχετικός έλεγχος (ταυτοποίηση σύμφωνα με τον κατάλογο εγγεγραμμένων φοιτητών).

Υπενθυμίζεται ότι πριν την ορκωμοσία τους, οι φοιτητές θα πρέπει να μην έχουν οφειλόμενα τεκμήρια και μετά την ορκωμοσία, ο ιδρυματικός λογαριασμός τους στο ΕΚΠΑ θα διαγραφεί αυτομάτως.

 

update 5/9/2024:

Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές του ΔΠΜΣ, προκειμένου να έχουν δυνατότητα και εξ αποστάσεως πρόσβασης στις e-υπηρεσίες της Βιβλιοθήκης του ΕΚΠΑ, καλούνται να υποβάλουν αίτηση δημιουργίας και ενεργοποίησης ιδρυματικού λογαριασμού προς το Κέντρο Λειτουργίας Δικτύου του ΕΚΠΑ.

Συγκεκριμένα, από τη διεύθυνση http://www.noc.uoa.gr/dhmioyrgia-logariasmoy/odhgies-dhmioyrgias-kai-energopoihshs-logariasmoy.html πατώντας «Αίτηση Νέου Λογαριασμού» , οι φοιτητές του ΔΠΜΣ θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση ως Μέλη/Επισκέπτες.

 

update 10/12/2023:

Οι μεταπτυχιακοί του ΔΠΜΣ, εκτός από τη Βιβλιοθήκη του ΔΠΘ (https://lib.duth.gr/), είναι εγγεγραμμένοι και στη Βιβλιοθήκη της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ (https://phil.lib.uoa.gr/) για την οποία ισχύουν τα παρακάτω:

  1. Η Βιβλιοθήκη του ΕΚΠΑ δέχεται αιτήσεις για έκδοση κάρτας δανεισμού μόνο δια ζώσης και με επίδειξη της ακαδημαϊκή σας ταυτότητας.
  2. Πρόσβαση στις e-υπηρεσίες της Βιβλιοθήκης του ΕΚΠΑ είναι εφικτή μόνο με χρήση κοινόχρηστου υπολογιστή ή κωδικών wifi στο χώρο της Βιβλιοθήκης.